’ere we go

Ensimmäinen postaus, aika näyttää nouseeko blogi siivilleen vai lätsähtääkö turvalleen. Pienen pohjustuksen blogille voi lukea tästä: ”Vastahanka

Lähiviikkoina tulen kirjoittelemaan itselleni ajankohtaisista asioista, eli lammas eri muodoissaan tulee olemaan isossa roolissa johtuen lähestyvistä teurastuspäivistä. Määmää -eläimen kulinaarista hyödyntämistä koitan käsitellä aivan alusta pitäen , eli artikkeleita tulee niin teurastuksesta, ruhon paloittelusta, sisäelinten käytöstä kuin jo paloiteltujen osien jatkojalostuksestakin. Etenkin sisäelinten osuus tulee olemaan seikkailua itsellenikin, sillä lampaan munuaisia ja sydäntä en ole ikinä edes maistanut. Useampiakin reseptejä on jo katseltuna valmiiksi…

Jotta ruokablogin ensimmäisessä postauksessa olisi ruokaakin niin olkaa hyvät, päivän gourmeena pieni snäksi, savustetut siankorvat:

20121107-160451.jpg

Tämän hieman vaihtelevia ajatuksia herättävän evään bongasin mainiosta Tamperelaisesta putiikista: http://www.vironherkkukauppa.fi/ jossa tulee säännöllisen epäsäännöllisesti vierailtua Virolaisten ruokatarpeiden perässä. Tavallisempiin ostoksiini kuuluvat eestin smetana, Hapukoor ja herkullinen musta leipä mutta tällä kertaa oli pakko tarttua heräteostoksenomaisesti myös tähän hieman totutusta poikkeavaan tuotteeseen.

Velton oloiset rusto-nahkaviipaleet eivät herättäneet paketista lautaselle lötkähtäessään kovin suuria odotuksia mutta eipä näissä maun (eikä edes hieman erikoisen suutuntuman) puolesta oikeastaan isompaa vikaakaan ole. Suolaa sai kyllä lisätä reilusti eikä mausteitakaan juuri oltu käytetty mutta ihan kokeilemisen arvoinen erikoisuus tämäkin. Jos ei muuten niin puheenaiheeksi illanistujaisiin.

 

2 comments to ’ere we go

  • Joskus sitä tuntee itsensä hölmöksi. Tämä on yksi niistä kerroista. Viisaampi kanssaihminen tuossa valisti että rapeaksihan nämä olisi pitänyt paistaa ennen nauttimista. Ei vaan tullut mieleen kun kerran olivat jo valmiiksi savustettuja…
    Luvassa siis uusi, päivitetty artikkeli aiheesta siankorvat ja niiden nauttiminen.

  • Arto

    Friteerattuina erinomaisia,valkosipulimajoneesin kanssa 🙂 Tallinnan Beer Housesta saa alkupalana!

Vastaa