Fiilistelyä herkkukellarissa

herkut

Pikkuhiljaa alkaa kellariin kertyä uusia herkkuja kypsymään. Ensimmäiset, eli pancetta ja bresaola tulikin syötyä loppuun joten korkea aikakin laittaa uutta tulemaan. Jatkossa täytyy pitää huoli että on koko ajan jotain roikkumassa, muuten tulee ikäviä viikkojenkin katkoja herkutteluun…

Kuvassa siis kylmäsavustettu karitsanpaisti,  bresaola naudan pyöröpaistista, jonka myös kylmäsavustin tällä kertaa ja pieni pala kylmäsavustettua possunfilettä. Oikeanpuolimmaisena pancetta, jossa tällä kertaa mukana reilusti savustettua unkarilaista paprikajauhetta. Pancettan muuten huuhtaisin ennen ripustamista viinietikalla, saas nähdä vähentääkö homeen muodostusta. Tuosta karitsankoivesta kirjoittelen vielä oman artikkelin, tulee sen verran erilainen tuote kuin taannoin tekemäni kuivalihat.

Posteljooni toi myös lisää tarvikkeita, mm. naudan- ja possun pohjukaissuolia joihin ajattelin kääräistä isommat palat possunniskaa kypsymään. Näissä kun on läpimitta 100-125mm niin saa hiukka reilummat salamitkin tehtyä, samaten superherkuksi osoittautuneen bresaolan voisi kokeeksi laittaa suolen sisään, pitäisi olla kypsytykselle eduksi.

1 comment to Fiilistelyä herkkukellarissa

  • Syvää arvostusta ja ihailua sinne päin! Salamin valmistus ja ilmakuivaus kiinnostaa itseänikin, vaikken mitään vielä ole kokeillutkaan.

Vastaa