Fuusiokanaa ja fissioperunoita

Maissijauhossa ja mausteissa leivitettyä kanaa uppopaistettuna.

Maissijauhossa ja mausteissa leivitettyä kanaa uppopaistettuna.

Tänä lauantaina teinkin eväät stetson-harrison -menetelmällä, eli hatusta vetäisemällä. Päätin yhdistää hyviksi tietämiäni juttuja keskenään siinä toivossa että yhdistelmäkin osoittautuisi toimivaksi. Mukana on niin intialaisia mausteita, eteläamerikassa suosittua maissijauhoa kuin kotimaista Fataliin chilijauhettakin. Blogin yleisestä linjasta poiketen tänään on käytetty myös valmiita maustesekoituksia ja -tahnoja. Reseptit ovat siis nopeita ja helppoja valmistaa.

Fuusiokana, eli maissijauholla leivitetyt ja Intian tyyliin maustetut kanakuutiot uppopaistettuna

n. desi maissijauhoja (EI maizenaa tai vastaavaa maissitärkkelystä vaan ihan oikeaa maissijauhoa)
1 rkl Tandoori Masala -mausteseosta
tl suolaa
puoli teelusikallista Fatalii Gourmet Naga Morich -jauhetta. Tämä antaa oikeutuksen fuusio -nimitykselle myös atomienergiaan viittaavassa mielessä. Puoli teelusikallista tätä on nimittäin sellainen määrä että on ihme ellei vatsassa käynnisty jonkin sortin reaktori.
Valmistus on simppeliä. Maustamattomista fileistä leikataan n. tuuma x tuuma kuutioita, jotka pyöritellään jauhoseoksessa ja paistetaan upporasvassa rapeaksi. Paistamiseen menee viitisen minuuttia, öljyn tulee olla n. 180 -asteista ja kerralla paistetaan sellainen määrä ettei öljy jäähdy eikä kattila kiehu yli. Isompi kattila on aina parempi.

Maissijauhot ovat paitsi erittäin maukkaita, myöskin säilyttävät rapeutensa uppopaiston jälkeen pitkään. Perinteinen vehnäjauholeivitys kun menee aika äkkiä paistamisen jälkeen pehmeäksi mutta maissilla saisi varmasti wieninleikekin aivan uutta potkua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

fissioperunat

Fissioperunat, eli intialaisittain limellä ja curryllä maustetut uuniperunat.

Kilon verran perunoita leikataan veneiksi, heitetään uunivuokaan ja maustetaan 2-3 reilulla ruokalusikallisella valmista lime-currytahnaa. (Rajah Hot Lime Pickle). Suolaa pitää myös lisätä teelusikallisen verran ja astian pohjalle loraus vettä sekä ruokalusikallinen rypsiöljyä tai vielä mieluummin kylmäpuristettua kookosöljyä. Nimenomaan kylmäpuristettua, munkkirasvakuutiona myytävä kookosrasva ei käy tähänkään ja on kaiken lisäksi niin epäterveellistä ja kamalaa kuin rasva voi olla. (poislukien margariini).  Tai valmistetaan currytahna itse ja lisätään mukaan reilu määrä limemehua ja limen kuorta. Tähänkin lisätään Fataliin Nagajauhetta sen verran että tuntuu. Koko lounaan teemana oli hiki pintaan hinnalla millä hyvänsä joten chilissä ei säästelty ja täytyy sanoa että kyllä kannatti, hyvä lämpö jäi suuhun pitkäksi aikaa. Perunoita paistetaan tunnin verran 200 asteessa.

Lisukkeeksi näille käy vaikkapa raikas salaatti ja erilaiset kirpeät säilykkeet, vaikka jalapenoviipaleet ja hillosipulit. Jogurttipohjainen, tsatsiki -tyylinen kastike sopii myös erinomaisesti.

Salainen ase, Fataliin nagajauhe josta tällä kertaa valittiin vihreä versio, "Green Devil". On nimensä veroista...

Salainen ase, Fataliin nagajauhe josta tällä kertaa valittiin vihreä versio, ”Green Devil”. On nimensä veroista…

 

Vastaa