Hortapita – Kreetalainen vuohenputkipiiras

DSC_2055 (1)
Tämä resepti löytyy netistä hyvin monesta paikasta hakusanalla ”hortapita”, mutta on niin erinomaisen makuinen ja muunneltavissa että pitää laittaa se tännekin.
Vuohenputki on isossa osassa ja sitä todella kannattaa tähän kerätä. Pinaattikin toimii mutta on vähän tylsä valinta etenkin näin kesällä. Yrttejä voi ja pitää myös kokeilla erilaisia.

Taikina:
200 grammaa voita
200 grammaa ranskankermaa
350 grammaa vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Täyte:
200-300 grammaa vuohenputken lehtiä. Jos käytät vanhempia lehtiä vaikka jo kukkivasta kasvista kannattaa ne pyöräyttää kuumalla pannulla oliiviöljyssä ennen täytteen valmistusta ja silputa sen jälkeen. Myös kukintoja voi laittaa mukaan!
100 grammaa sipulia pienenä silppuna
200 grammaa fetajuusto sopivina murusina
1 muna
1 rkl tuoretta oreganoa
mustapippuria
(suolaa, minusta ei tarvita koska feta on aika suolaista)

Paistetaan 200 -asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, annetaan hetki jäähtyä ja nautitaan vaikka jääkylmän Retsinan kanssa.

Vastaa