Kurpitsajuustokakku

kurpitsakakku

Vaikka jättikurpitsa jäikin pieleen menneestä startista johtuen 27 -kiloiseksi ja tavoiteltu 100 kiloa haaveeksi, tuli piirakoiden, kakkujen ja keittojen raaka-ainetta aivan riittämiin pakastimeen. Ensimmäiseksi kokeilin juustokakku-asiantuntijan suosittelemalla reseptillä jenkkityylistä kurpitsa-tuorejuustokakkua. (tänks Samuel)

Ainekset:

340 grammaa kypsennettyä kurpitsaa soseena. Paistoin kurpitsanpaloja 150 -asteisessa uunissa parisen tuntia ja muussasin haarukalla.

200 grammaa sokeria

450 grammaa tuorejuustoa. Laitoin 2 x 250 gramman purkin mascarponea.

tl kanelia (aika reilusti, laitoin vähemmän)

ropsaus vastajauhettua muskottipähkinää

4 kananmunaa. (laitoin varoiksi 5 jotta tuli varmasti kiinteää kakkua)

Muut ainekset sekoitetaan huolellisesti ja joukkoon käännellään varovasti vaahdoksi vatkatut munat. Pohjan tein sotkemalla keksinmurusiin voita sen verran että pysyy hiukan kasassa ja painelin irtopohjavuokan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Digestivekeksi on klassikko, tällä kertaa laitoin mitä kaapista löytyi. Paistetaan 90 minuuttia, n. 150 astetta tuntuisi olevan sopiva. Tässä kakussa lämpö oli alkuun 170, kiertoilma päällä joten sai vähän väriäkin pintaan. Makuasia, kyllä tuo kypsyy 90 minuutin aikana vaikka olisi 150 astetta koko ajan.

Herkullista oli, ehkä vähän makiaa joten vähempikin sokeria varmaan riittäisi jos ei kovin imelän perään ole.

kurpitsa (1)

1 comment to Kurpitsajuustokakku

Vastaa