Lardo maistelussa

lardo_done

Helmikuussa mausteliemeen upottamani Lardo alkaa olla valmista käytettäväksi. Mausteliemessä rusehtavan sävyjä pintaansa saanut läski näyttää nyt jo aivan eri tuotteelta kuin lihatiskillä köllötellyt raaka rasvanpala. Koostumus muistuttaa hieman jääkaappikylmää voita ja maku on sekä mausteinen että erittäin suolainen. Maistoin hieman ihan paljaaltaan mutta omaan makuuni lardo taitaa olla parhaimmillaan hieman vielä jatkojalostettuna. Suolaläskissä paistettu kananmuna oli aivan erinomaisen herkullinen ja alla olevassa kuvassa näkyvä patonki samaten. Tätä pitää kokeilla myös suolaisten piirakoiden taikinan rasvana, veikkaan että antaa aika mojovan maun. Ja on tosiaan sitten tosi suolaista, pitää hiukan varovasti aloittaa kokkailukokeilut.

lardo_bread

Juuri uunista nostetun patonkin päälle asetellut ohuet lardoviipaleet sulavat ja maustavat leivän nopeasti.

 

 

2 comments to Lardo maistelussa

  • Keijo

    Vaikuttaa näöltään voilta jossain määrin, varmaan hyvää monella tapaa.
    Hienoa että onnistuit..

  • Italiassa lardoa oli monenmoista ja joka kylällä on oma erikoisherkkunsa. Siellä lardo ei kuitenkaan ollut kovin suolaista – mitenkähän ovat tehneet. Tosi mielenkiintoista joka tapauksessa. 🙂

Vastaa