Myllärinhommissa, ruokaa possuille

mylly
Possut ovat tunnetusti ahneita syömään ja koska tarkoitus onkin kasvattaa paksuja possuja, pitää evästä olla valmiina reippaasti. Aivan alkuun syötämme pari säkkiä kaupallista kasvatusrehua jotta kasvu lähtee hyvin ja tasapainoisesti käyntiin, mutta jatkossa ruokavalion perustana on ohra. Lisäksi lisää rasvaisuutta tuomaan tarjoamme myös kauraa. Ja koska sian ruuansulatus on samankaltainen kuin ihmisellä, pitää jyvät saada ensin jauhoksi. Valmista ohrajauhoakin tietysti saisi, mutta jyvinä ostettuna hinta on huomattavasti edullisempi ja kun blogistin periaatteisiin kuuluu kaiken tekeminen mahdollisimman pitkälti itse ja perusteista lähtien, oli selvää että käyttöön hankittiin vanha Junkkari -jauhomylly.

Myllyä jouduttiinkin virittelemään aika tovi ennen kuin lähti toimimaan halutulla tavalla. Voimanlähteenä olevaan sähkömoottoriin asennettiin isompi siivapyörä jotta myllyn kierrokset saatiin nostettua tarpeeksi suureksi, noin 3500 kierrokseen minuutissa. Myös voimavirtapistokkeen takana olevia sulakkeita vaihdeltiin kunnes löytyi riittävä tehonkesto. Esivalmisteluihin meni vuorokausi ja runsaasti talkoojuomaa, mutta lopulta 400 kiloa ohraa ja kauraa jauhaantui aika nopeasti. Uutena kokemuksena oli oikein mielenkiintoista toimia hetken aikaa myllärinä. Seuraavaksi voisikin katsella sopivaa kulmavaihdetta jostain jotta saisi myllyn toimimaan myös traktorivoimin…

Nähtäväksi siis jää miten pitkälle nyt jauhetut ohrat riittävät. Maistuvuus ei ainakaan ihan alkuun ole samaa luokkaa kuin kaupan rehulla, mutta eiköhän ne tuohon pikkuhiljaa totu. Ohra lisättynä laitumelta tongituilla madoilla ja kasvien juurilla on paljon mukavampi ruoka kotipossulle kuin ties mitä lisukkeita sisältävä maksimaaliseen kasvuun suunniteltu kasvatusrehu.

Videossa näytillä komeita suomalaisia miehiä parhaimmillaan. Pahoittelen pystykuvaformaattia.

 


4 comments to Myllärinhommissa, ruokaa possuille

Vastaa