Possunkorvaa osa kaksi.

Uusi yritys savustettujen possunkorvien kanssa. Tämän blogin ensimmäisessä viestissä kerroin kuinka viimeksi maistelin nämä sellaisenaan paketista. Onneksi minua sivistettiin ja tällä kertaa käytin herkun rasvakattilan kautta. Lopputulos onkin erinomaisen rapea ja herkullinen, näitä pitää ostaa lisää! Rasvakeitossa kannattaa olla todella varovainen, ylikiehumisen vaara on korvia kuumaan öljyyn lisätessä todellinen ja roiskeita tulee varmasti.

Sen verran vielä puolustelen itseäni ja raakojen korvien syömistä että ainoa aikaisempi kontaktipintani siankorviin ihmisten eväänä oli Hendersonin kirjoista joissa niistä valmistettiin syltyn kaltaista kylmää hyydykettä, joten eipä vaan tullut mieleen kypsentää enää erikseen näitäkään.

Lisukkeeksi näille sopii erinomaisesti pikamajoneesi:

Majoneesia ei tarvitse vatkailla minuuttikaupalla lisäillen öljyä tippa kerrallaan ja koko ajan juoksettumista varoen. Sepä nimittäin onnistuu myös parissa sekunnissa sauvasekoitinta käyttäen. Pikamajoneesiin tulee keltuaisen sijaan koko muna ja lopputulos on väriltään huomattavasti valkoisempi kuin perinteisessä majoneesissa. Maku on myös hieman erilainen, mutta oikein hyvä.

1 kananmuna
1tl sinappia
2 desiä öljyä
ripaus suolaa
pippuria
1-2 ruokalusikallista sitruunamehua
reilu rkl raastettua tuoretta piparjuurta

valkosipulia hienonnettuna maun mukaan, eli paljon!

Munan ja öljyn tulee olla huoneenlämpöisiä (tai ainakin keskenään samanlämpöisiä), muuten voi juoksettua. Normaalista majoneesista poiketen tähän pikaversioon käytetään myös valkuainen.

– riko kananmuna korkeaan astiaan, vaikka tuoppiin johon sauvasekoitin mahtuu sopivasti pohjalle asti. Laita sinappi ja öljy sekaan. Tämän jälkeen sauvasekoitin astian pohjaan kiinni, täysille ja hitaasti nostaen ylös niin majoneesi on siinä.

Tarpeen mukaan kirnutaan sekoittimella pari-kolme kertaa ylös alas jotta rakenne on tasainen ja kaikki öljy on emulgoitunut munan kanssa.

Valmis majoneesi on nyt helppo maustaa mieleisekseen ja lopuksi ohentaa & piristää tilkkasella viinietikkaa. Majoneesin kannattaa antaa maustua tunnin verran jääkaapissa.

Vastaa