Sahdin SM 2017, Turenki

Tervehdys taas, vuoden tauon jälkeen. Hengissä ollaan vaikka blogi onkin ollut taas pitkän tovin telakalla.

Osallistuin viime vuonna Sahdinvalmistuksen SM -kilpailuihin Sastamalassa ja kokemus oli niin mukava että tänä vuonna mennään taas. Tällä kertaa tapahtuma pidetään ensi viikonloppuna, 5.8.2017 Janakkalan Turengissa: Sahdin SM 2017

Kilpailun juoni on yksinkertainen: Jokaista paikkakuntaa edustaa yksi kilpailija, joka tuo mukanaan oman tuomarinsa sekä 10 litraa omaa sahtiaan arvioitavaksi. Sahdit arvioidaan sokkotesteillä kolmessa vaiheessa, joista viimeisessä eli finaalissa on mukana enää 6 parasta. Paikkakuntien edustajat valitaan joko alkukarsinnoissa tai ilman karsintaa jos osallistujakandidaatteja ei ole yhtä enempää.

Usein sanotaan että kilpailuissa ei ole tärkeintä voitto vaan osallistuminen. Sahtikisoissa tuo on erityisen todenmukainen väite, sillä oleellinen osa kilpailua on peräkonttimaistelut, joissa pääsee maistelemaan kilpailijoiden valmistamia sahteja niin paljon kuin vatsa ja pää kestävät. Ylenmäärin tarjolla olevasta sahdista huolimatta tunnelma on iloinen ja leppoisa, eikä liiallisesti päihtyneitä juuri paikalla näy. Ja jos näkyykin, ovat juomana käytetystä sahdista johtuen lähinnä raukeita ja tyytyväisiä oloonsa.

Suosittelen siis kaikkia aiheesta kiinnostuneita lähtemään  paikan päälle, tapahtuma on kaiken kukkuraksi ilmainen!

Viime vuoden kisoista löytyy muuten oikein mukava englanninkielinen juttu täältä: Ancient beer of Finland

Aikaisempi Sahtiaiheinen kirjoitukseni löytyy myös täältä

Vastaa