Sahdin SM 2017

Hauska päivä Turengissa on takana ja tässä pieni katsaus kuvineen päivän antiin. Ensi vuonna kilpailut järjestetään Karvialla 4.8.2018 ja sielläkin ollaan taatusti mukana!

Sahtilanssimme lähti matkaan rankkasateessa mutta itse kilpailut saatiinkin viettää erinomaisessa säässä ja tunnelmissa. Yleisöä olisi mahtunut mukaan paljon enemmänkin mutta juttua ja sahtia riitti koko päiväksi ja aika kuluikin kuin siivillä. Mestareita jututtamalla sain taas rutkasti uutta oppia ja vinkkejä omienkin keitosten kehittelyyn.

Hienoja juomia tuli maisteltua riittävä, jopa ylenpalttinen määrä. Valtaosa oli jälleen keskitummaa, makeahkoa tyyliä mutta mukana oli niin lähes pikimustia kuin täysin vaaleitakin sahteja. Etenkin noita itäisen tyylin rukiittomia sahteja soisi olevan mukana enemmänkin, erinomaista vaihtelua näin Hämeenkyrön - Ikaalisten seudun tummanruskeisiin, aavistuksen makeisiin mieltyneellekin. Ja toisaalta hankintalistalleni meni myös litistetty mallastamaton ruis, jolla saa juomaan tukevaa runkoa...

Virkistäviä erikoisuuksia olivat myös pari hiilihappoista sahtia, voimakkaasti humaloitu "SahtIPA" sekä Mika Laitisen näkemys norjalaisesta, erittäin savuisesta maltølista. Viimeksi mainittu olikin todella säväyttävä elämys ja aikaansai samansuuntaisen kulinaarisen hätkähdyksen kuin monelle sahtia ensimmäistä kertaa maistavalle tulee. Vaatii siis hieman totuttelua. Huikeaan savuisuuteen ei osannut ennalta varautua edes pitkään saksalaisia savuoluita suuressa arvossa pitänyt bbq -harrastelija. Lisäksi käytetty hiiva antoi juomaan hyvin omintakeisin aromin. Suosittelen kokeilemaan mikäli mahdollisuus tulee, itse pidän ehdottomasti aiheen mielessä mikäli Norjaan tulee joskus asiaa.

Sahti-SM 2017 tulokset

1.  Ari-Samuli Suoniemi, Mouhijärvi (114 pistettä)

2. Tuula Viheroja, Rauma (141)

3. Esa Lahtinen, Tampere (161)

4. Seppo Lisma, Orivesi (181)

5. Uuri Kärkäinen, Hyvinkää (191)

6. Jarmo Laaksonen, Jämsä (202)

Vastaa