Tammikuun ruokahaaste – Chili!

Hopsista, voitin Ruokasurffausta -blogin järjestämän joulukuun ruokahaasteen vindaloo -reseptilläni. Osallistujia ei tällä kertaa ollut kuin kaksi mutta tiukka kisa oli ja toisen osallistujan reseptit erittäin mielenkiintoisia.

http://ruokasurffausta.blogspot.fi/

Ja tämän ruokablogeja kiertävän ruokahaasteen perinnehän on, että voittaja aina järjestää seuraavan kuun haasteen. Aihe on tällä kertaa aika ilmeinen, eli lyhyesti ja ytimekkäästi: Chili.

Chili on erittäin monipuolinen raaka-aine joka sopii käytännössä mihin vain, niin ruokiin kuin juomiinkin. Chiliä voi käyttää tuoreena, kuivattuna, savustettuna, säilykkeenä etikkaliemessä tai hapattamalla, pakasteena jne. Lista on loputon. Lajikkeitakin on saatavilla jo melkoinen määrä, ihan kotimaistakin tuotantoa on tarjolla kymmeniä erilaisia, puhumattakaan harrastajien itselleen ja ystävilleen kasvattamista sadoista erilaisista lajikkeista. Muiden kuin kotikasvattajien pitää näin  talvisaikaan kotimaisten osalta turvautua säilykkeisiin ja jauheisiin, mutta niissäkin on oikein mukavasti kaupallista tarjontaa. Ainakin Fatalii Gourmetin tuotteita saa monista isommista kaupoista.

Haasteen voittajan valitsevat äänestäjät mutta näin järjestäjänä katsoisin että tarkoitus ei ole tehdä mahdollisimman tulista eikä chilin tarvitse olla reseptissä määräävässä asemassa. Itse antaisin lisäpisteitä mahdollisimman luovasta käytöstä, sillä maku on aina pääasia myös rankemmin maustettuja ruokia harrastavilla. Eikä chilillä maustetun ruuan tarvitse olla edes tulista, monesti aivan pienikin lämpö antaa ruualle sen viimeisen silauksen. Toivottavasti mukaan tulee myös jälkiruokia, juomia, säilykkeitä ja muuta mukavaa!

Haasteen säännöt ovat yksinkertaiset: reseptin pitää olla julkaistu tekijänsä blogissa tammikuun 2014 aikana ja sen pitää sisältää chiliä muodossa tai toisessa. Ilmoittautuminen tapahtuu liittämällä linkki tämän blogiartikkelin kommentteihin. Ilmoittautuminen viimeistään 26.1.2014, jolloin kisa sulkeutuu. Ja äänestys alkaa siitä saman tien kestän tammikuun viimeiseen päivään.

 

6 comments to Tammikuun ruokahaaste – Chili!

Vastaa