Terästetty chilikaakao

Parista eri lähteestä löydettyjä vinkkejä yhdistelemällä kehittelin päässäni aavistuksen tulisen, täyteläisen ja lievästi alkoholipitoisen kuuman kaakaon. Lopputuloksesta ei ollut mitään takeita koska en ole mitään tälläista ennen tehnyt mutta jos reseptissä on tummaa suklaata, chiliä ja skottiviskiä niin ei siitä ihan huonoa voi tulla. Tai näin arvelin, enkä ihan väärässä ollut.

Mittailin kattilaan siis:

– puoli litraa maitoa

– n. 80 grammaa 72% suklaata (chilikaupan ekstratummaa chilisuklaata)

– puolikkaan vaniljatangon halkaistuna ja siemenet sekaan raaputettuna

– makeudeksi vaahterasiirappia, ainakin 4 teelusikallista. Enemmänki sopii laittaa, tästä koe-erästä ei tullut kovin makeata.

Tämä haudutellaan sopivan kuumaksi ja sekoitellaan suklaa tasaiseksi kaakaoksi, sitten sekaan kaadetaan

– 2.5cl Cointreauta (tai muuta sitruslikööriä)

– 4cl viskiä, Bowmore ainakin toimii tämän yhden kokeilun perusteella erinomaisesti. Savuisuus antaa tosi vinkeän maun tälle.

Kuuma juoma mukeihin ja löysää kermavaahtoa pari ruokalusikallista pinnalle! Chili maistuu tässä reseptissä varsin voimakkaasti koska kyse on kuumasta juomasta mutta ihan tavallisesta chilittömästä tummasta suklaasta valmistettua versiota voin suositella kaikille, tää on herkullista!

Vastaa