Vastahangan pikainen syystervehdys

tatti

Vierähtipäs pitkä tovi hiljaiseloa tässä blogissa. Kesä tuli ja meni jälleen kerran uskomattoman nopeasti. Mielenkiintoisia uusia ja vanhojakin projekteja on työn alla ja suunnitteilla, joten eiköhän blogiakin tule taas päiviteltyä enemmän näin syksyn tullen. Maatilan syystoimet ovat käynnissä, kalkkunat laitettu pakkaseen ja osa karitsoistakin jo teurastettu. Sienivuosi oli aivan ilmiömäinen, herkkutatteja tuli taatusti riittävästi ensi talven tarpeisiin. Monta hienoa ruokakokeilua jäi inspiraation puutteessa kirjaamatta ylös ja etenkin riistaherkkujen osalta vähän harmittaa kun ei tullut kyyhkypaisteja ja muita kuvattua. Ehkä sitten ensi vuonna tai talvella mikäli käy tuuri ja jänöjussi eksyy sopivasti hollille.

Tämä päivitys jää nyt vain raapaisuksi, jonkinlaiseksi elonmerkiksi hiljaiseksi käyneeseen blogiin mutta sen verran pitää raottaa suunnitelmia että toistakymmentä vuotta telakalla ollut kotiolutharrastus on heräämässä taas. Hankittuna on 50 litran rosterikattila ja liuta erinäisiä tarvikkeita, humaloita, hiivoja ja maltaita. Mäskäysjuttua siis luvassa. Lagerolueiden kaveriksi kellariin pääsevät kypsymään myös lihaherkkuprojektit kunhan ilmat hieman kuivuvat, viimeisin leikkelekokeilu meni pieleen kun kevään myötä kosteusprosentti maan alla nousi liian korkeaksi. Pitänee sitä ilmankuivainta myös harkita. Niin ja leipomisjuttujakin varmasti tulee, innostuin tuossa taannoin kokeilemaan ohraleipää ja ruisleivät ovat myös listalla, samaten kalakukko mikäli vain saalista tulee. Kaupasta en lähde kalaa ostamaan, onhan tuossa kilometrin päässä oikein mukava muikkujärvi.

2 comments to Vastahangan pikainen syystervehdys

  • esa

    Kalakukko on hyvä valinta,itse suosin ahvenkukkoa.On maukaampi kuin muikku,toki teen myös muikkukukkoja.Nyt on tullut kokeiltua erillaisia juustoja savustuksessa,siis kylmäsavussa.Liha puolella pitäs palvata kinkkua ja särää pitäs tehdä,tai teen varmasti 18.10.2014

  • esa

    Tuli sit tehtyä särää,jumazzukka kun tuli hyvää.On maineensa veroinen ruoka.

Vastaa