Vastahanka

Ylevä pohjustus blogille kuuluu:

Viime vuosikymmenten eineskulttuuri on myyräntyötään tekemällä kasvattanut valtavat joukot uusavuttomaksi heittäytyneitä ihmisiä joita ei edes kiinnosta osata tehdä asioita itse. Ihmiset eivät synny osaamattomiksi, he valitsevat tylsyyden tien itse ja lahottavat tarmonsa digimedian ja mikroaterioiden äärellä. Kukaan ei ole seppä syntyessään – ikivanha klisee mutta täyttä asiaa. Allekirjoittanut on poropeukalon perikuva mutta rohkeasti toimeen tarttumalla on saanut aikaan jos ei muuta niin itselleen onnistumisen iloa. Ja lukuisan määrän pieleen menneitä yrityksiä siinä samalla.

Vastahangan idea lähti halusta asettua vastustamaan tätä passivismin aikakautta ja tarttua pässiä sarvista vaikka valmispizzat huutelevat pakastealtaista. Asioita voi tehdä myös vaikeamman kautta sillä ilman epäonnistumisia ei voi kokea onnistumisen riemua. Joka päivä voi oppia jotain uutta ja sellaista jota ei olisi ikinä kuvitellut voivansa osata. Uteliaisuutta kaikkeen tekemiseen, myös keittiöön!

Huolimatta voimakkaasta painotuksesta ruokaan ja ruuanlaittoon ei Vastahanka kuitenkaan ole pelkkä ruokablogi vaan aiheesta toiseen hypitään tajunnanvirtamaisesti tilanteen mukaan. Punaisena lankana pyrin pitämään Monty Python -sloganin mukaista ajatusta – something completely different. Erilaista, joka toisessa ajassa ja paikassa on kuitenkin usein tavanomaista ja jokapäiväistä, mutta monesti nykypäivän urbaanin eläjän unohtamaa. Mukana on toki paljon ihan arkipäiväisiä pikku reseptejä ja mietteitä ruuasta ja juomista sekä kaikesta niihin liittyvästä. Leivontareseptejä lukuunottamatta en käytä tarkkoja mittoja omissa ohjeissani, vaan mennään näppituntumalla, maustetta lisätään hyppysellinen ja suolaa sopivasti.

Blogissa käsitellään myös paljon ihan tavanomaisiakin juttuja kahvinkeitosta lähtien mutta pyrkimyksenä on siinäkin yrittää tuoda jotain vähän erilaista tai vähemmän jokapäiväistä twistiä mukaan piristeeksi. Tavoitteena ei kuitenkaan ole erikoisuudentavoittelu vaan hyvien juttujen löytäminen.

Kuten lukija pian huomaa, kirjoittaja ei ole ammattilainen käsittelemissään aiheissa joten palaute on erittäin tervetullutta, etenkin jos ja kun jutuissa on ilmiselviä virheitä ja vääriä tietoja. Oikeiden asiantuntijoiden artikkeleita otan vastaan suurta kiitollisuutta tuntien.

Vastahangan motto kuuluu: mitään en osaa mutta kaiken voi opetella

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla tai tsekkaa ”Tilaa blogin artikkelit sähköpostiisi” -toiminto sivun oikeasta reunasta!

Facebook: https://www.facebook.com/Vastahanka/

Instagram: https://www.instagram.com/vastahanka.fi/

Twitter: https://twitter.com/vastahankafi

kirjoittaja on maalle muuttanut aavistuksen yli nelikymppinen IT-alan ammattilainen, harrastelampuri ja yrittäjä, joka tekee kaiken kantapään kautta oppimalla. 2016 vastahankasisältöä tuottamaan ryhty myös sisustusartesaani-yrtti&sienineuvoja-luonnonvara-alan ammattilais -vaimo.